استخر

بالانس آب استخر

بالانس کردن آب استخر

اگر قلیایت(آلکالینیتی) و PH و سختی کلسیم در محدوده مناسب باشد، آب استخر بالانس می شود. اگر یکی یا بیشتر از یکی از پارامترها پایین باشد، نتیجه آن خوردگی است. اگر یکی یا بیشتر از یکی از پارامترها بالا باشد نتیجه آن رسوب در کف استخر است.

توجه داشته باشید که اگر آب خورنده باشد، بند کاشی ها از بین خواهد رفت و ممکن است باعث هزینه های جانبی گردد. اگر آب خاصیت رسوب گذاری داشته باشد نتیجه آن کوتاه شدن زمان کارکرد مفید فیلترها و ابری شدن آب است و راندمان مبدل حرارتی به شدت کاهش خواهد یافت و هزینه اسید شویی را بالا خواهد برد و انتقال حرارت را کاهش می دهد.

برای این که بدانیم آب خورنده است و یا رسوب در استخر تشکیل می شود، از فرمول SI استفاده می کنیم که در زیر توضیح داده شده است:

آنالیز آب

مثال 1:

آب یک استخر که آنالیز شده شامل موارد زیر است:

pH = 8.4

Total alkalinity = 100 ppm

Calcium hardness = 200 ppm

Temperature = 76° F (24° C)

TDS = 750 ppm

آیا آب بالانس است؟ اگر نیست چگونه می توان آن را درست کرد؟

SI = pH + TF + CF + AF –TDS

= 8.4 + 0.6 + 1.90 + 2.00 – 12.1 = + 0.8

نتیجه: نمونه آب دارای SI=.8 است که بیشتر از 0.3 می باشد بنابراین آب دارای خاصیت رسوب گذاری است.

راه حل:

پایین آوردن PH با اضافه کردن اسید هیدروکلریک است.

 

مثال 2:

آب یک استخر که آنالیز شده شامل موارد زیر است:

pH = 6.8

Total alkalinity = 50.0ppm

Calcium hardness = 50.0ppm

Temperature = 76° F (24° C)

TDS = 980

آیا آب بالانس است؟ اگر نیست چگونه می توان آن را درست کرد؟

SI = pH + TF + CF + AF –TDS = 6.8 + 0.6 + 1.30 +1.70 – 12.1 = – 1.7

نتیجه: نمونه دارای SI=-1.7 می باشد که کمتر از 0.3 است بنابراین آب دارای خاصیت خوردگی است.

راه حل: اضافه کردن سدیم کربنات برای افزایش قلیایت و PH آب است.

قوانین کلی برای تنظیم پارامترهای استخر

توالی تنظیم پارامترهای استخر بر اساس تنظیم قلیایت، سختی آب به عنوان دومین آلکالینیتی و سپس PH به عنوان سومین پارامتر است. آلکالینیتی را به آرامی تنظیم کنید و از بی کربنات سدیم برای این کار استفاده کنید. برای افزایش سختی از کلرید کلسیم استفاده کنید و برای کاهش از آب تازه استفاده کنید.

[table id=3 /]

[table id=4 /]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *