کاربرد و طراحی سردخانه
در این فیلم درباره کاربرد سردخانه صحبت میکنیم. پس از دیدن فیلم:
- انواع متفاوت سردخانه را خواهیم دانست.
- انواع مدارهای تبرید برای سردخانه را خواهیم دانست
- انواع کاربردها برای اهداف متفاوت را خواهیم دانست.
- با انواع روش های کنترل آشنا خواهیم شد.
- مطالبی در مورد طراحی براساس آب و هوا خواهیم دانست.
پتانسیلهای تبرید
بایستی پتانسیل تبرید را برای کاربردهای مختلف بدانیم تا بتوان بهترین انتخاب را انجام داد.
مروری بر سردخانه
سردخانه طراحی می شود تا:
- مواد غذایی را منجمد یا تازه نگه می دارد یا پیش سردکن باشد.
- برای فراوری غذایی
- برای نگه داری کیفیت مواد غذایی (رطوبت، ساختار و…)
ساختار سردخانه
- عایق بندی شده به وسیله ساندویچ پنل
- طراحی های سیار
سردخانه های یکپارچه
- این سردخانه ها به صورت یک پکیج هستند.
- این پکیج شامل کمپرسور، کویل های کندانسور و اواپراتور است.
- این سردخانهها بیشتر برای ابعاد کمتر از 300m3 و معمولا یک زون دمایی استفاده میشود.
- یونیت را می توان در بالا یا پهلوی سردخانه نصب کرد.
یونیت های کندانس ریموت (مجزا)
- کندانسور و کمپرسور به صورت یک یونیت است.
- این طراحی شامل یک یونیت کندانس تکی است که به اواپراتور لوله کشی شده است.
- اواپراتور معمولا بر روی سقف سردخانه قرار دارد و دارای یک یا چند فن است تا هوا گردش کند.
- این نوع سردخانه را می توان در داخل یا خارج ساختمان نصب کرد.
سردخانه های رک
- سردخانه های بزرگ مانند کاربردهای سوپرمارکت ها، نگهداری های بزرگ مواد غذایی و میوه از سیستم های تبرید رک که شامل چندین کمپرسور است استفاده می کنند.
- این سیستم ها می توانند جدا از فضای سردخانه بوده و توسط لوله هایی به اواپراتور هر فضا متصل شوند.
- می توان از رگلاتورهایی استفاده کرد تا دمای هر اواپراتور مستقل باشد.
- یک سردخانه رک شامل 2 تا 6 کمپرسور، یک کندانسور و تا 20 اواپراتور است.
چه اتفاقی در سردخانه می افتد؟
یک سردخانه دمای محیط سردخانه را به دمای مورد نیاز پایین می آورد و دمای پایین را برای طولانی مدت حفظ می کند.
کاربردهای سردخانه برای اهداف تجاری
به بعضی از کاربردهای تبرید برای اهداف تجاری نگاهی می اندازیم.
- مغازه های گل فروشی
- نگهداری اجساد
- رستوران ها
- کانترهای فروشگاه
- سوپرمارکت ها
- نگهداری ماهی، گوشت و مواد غذایی
تقسیم بندی سردخانه ها بر اساس دما
شرایط سردخانه براساس نوع محصول مورد نگهداری تعیین میشود. دمای مورد نیاز همچنین بایستی با در نظر گرفتن هوای محیط و ورود محصولات تازه یا در حالت منجمد به سردخانه در نظر گرفته شود.
کاربردهای LBP و MBP
معمول ترین مدل سردخانه را سردخانه مثبت می نامند که دارای دمایی از -10c تا 0 درجه هستند. نوع و کیفیت محصول مشخص کننده نوع کنترل مورد استفاده است. هزینه فاکتور کلیدی نیست. مواد نگهداری شده در سردخانه دارای ارزش بیشتری از سردخانه و تجهیزات است.
نمودار کاربردهای LBP و MBP
- معمولا نوع کاربرد و حجم سردخانه مورد استفاده به عنوان محاسبات سرانگشتی دفع گرما از دیواره ها و ظرفیت سرمایی مورد استفاده قرار می گیرد. گرمای دفع شده به دمای سردخانه سطح مقطع دیواره ها و هوای تعویضی ارتباط دارد.
یک محاسبه دقیق نیاز به خواص مواد غذایی و آنالیز بارهای گرمایی دارد.