چیلر تراکمی و کمپرسور

کاربرد و طراحی سردخانه قسمت دوم

کاربرد و طراحی سردخانه

کاربرد و طراحی سردخانه

مدار تبرید برای سردخانه – ساده

یک مدار ساده تبرید می‌تواند برای طراحی سردخانه استفاده شود. این مدار هزینه و پیچیدگی کمی دارد اما دارای معایبی مانند دقت دمایی کم و ریسک کاهش رطوبت محصول است.

مدار تبرید برای سردخانه – کامل

  • رگلاتور فشار اواپراتور (KVP) برای محافظت محصول
  • رگلاتور کارتر کمپرسور (KVL) برای محافظت کمپرسور
  • رگلاتور فشار کندانسور برای کنترل فشار کندانس با KVR و NRD استفاده می‌شود تا از کارکرد پایدار اطمینان پیدا کنیم.
  • سایت گلس بعد از فیلتر درایر که نشانگر که نشانگر رطوبت در سیستم است.
  • سایت گلس قبل از شیر برقی نشانگر گاز فلش است.
  • شیر یک طرفه (NRV) از ورود مبرد به اواپراتور در زمان خاموشی جلوگیری می کند.
  • جدا کننده روغن (OUB) گردش روغن در سیستم را کاهش می دهد و انتقال دما در کندانسور و اواپراتور را بهبود می بخشد.
  • فیلتر درایر (DCL/DML)رطوبت سیستم را حذف می کند.
  • زمانی که بیش از 2 یا 3 اواپراتور وجود دارد، خیلی معمول است که بیش از یک کمپرسور وجود داشته باشد.

مدار تبرید برای سردخانه‌ها – پیشرفته

  • کنترل‌های الکترونیک می‌تواند جایگزین تجهیزات سنتی گردد.
  • این تجهیزات شامل کنترل‌های اکسپنشن، ترموستات، کمپرسور و کندانسور است.

کنترل اتوماتیک

پروسه نگهداری نیاز به اتوماتیک بودن دارد تا:

  • دما برای نگهداری در بالاترین کیفیت ثابت باقی بماند
  • انرژی مصرفی بهینه شود
  • افت وزنی محصول کاهش یابد و بنابراین کیفیت آن حفظ شود.

وظیفه کنترل‌های اتوماتیک

  • کنترل‌های اتوماتیک برای بهینه کردن کارکرد سیستم تبرید تحت هر شرایط کارکرد استفاده می‌شود. و محصولات غذایی را برای زمان طولانی سالم نگه می دارد.

تجهیزاتی مانند اکسپنشن ولو ترموستاتیک (TXV)، شیرهای برقی (EVR)، کنترل های دما و فشار (kp) و غیره برای اهداف زیر استفاده می‌شود:

  • بهینه کردن اواپراتور (کنترل های ETS, AKV, TEV, EVR)
  • کنترل دمای اتاق (کنترل ها و ترموستات های KP, EKC)
  • پمپ دادن (پرسوستات KP، EVR، ترموستات KP/EKC)
  • کنترل فن کندانسور (قطع و وصل KP یا سرعت متغیر XGE)

پروسه پمپ دادن

  • پروسه پمپ دان برای جلوگیری از کندانس مبرد در کمپرسور استفاده می شود.
  • یک سیکل پمپ زمانی که از هیترهای دیفراست استفاده می شود مورد نیاز است.
  • پمپ دان به وسیله بستن یک شیر برقی و ادامه کار کمپرسور تا تخلیه اواپراتور از مبرد انجام می شود. سپس فشار ساکشن کاهش یافته و کنترل فشار، کمپرسور را خاموش می کند.
  • سیستم شامل یک شیر برقی (EVR)، یک اکسپنشن ولو (TEV)، یک کنترلر دیفراست مانند ترموستات (kp/ekc) و یک کنترل فشار (kp) است.

سرعت متغیر در مقابل قطع و وصل فن کندانسور

کنترل قطع و وصل

  • سوئییچ های کنترل فشار kp، فن ها را روشن و خاموش می‌کنند.
  • هر زمانی که فن استارت می‌شود، اگر سابکول به اندازه کافی بالا نباشد، کاهش فشار اتفاق افتاده و گاز فلش تولید می‌شود.
  • تجهیزات: کنترل فشار kp + فن ها

کنترل سرعت متغیر

  • استفاده از کنترل سرعت متغیر (PGE – XGE) به ما اطمینان می دهد که گاز فلش تولید نمی شود و سیستم پایدار است.
  • شرایط پایدار بار برای ذخیره انرژی وجود دارد.
  • تجهیزات: کنترل سرعت متغیر RGE – XGE + فن

برفک زدن

  • برفک زدن، یخ زدن آب (رطوبت) بر سطح اواپراتور است. برف زدن اواپراتور می‌تواند به اشکال مختلف مانند یخ، برفک یا بین این دو حالت بروز کند.
  • برف شامل رطوبت زدایی از مواد غذایی از مواد غذایی و رطوبت هوا است (هوای گذری از اواپراور).
  • برفک زمانی به وجود می آید که سطح دمای اواپراتور به زیر 0 درجه سانتی گراد برسد.

دیفراست (برفک زدایی)

دیفراست پروسه زدودن برفک تولید شده بر روی سطح اواپراتور است. این کار را می توان از طریق هیتر یا بای پس گاز داغ یا هوای گرم یا آب گرم انجام داد.

برای مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *